Andorra entrega a la FIS el qüestionari tècnic de candidatura per acollir els Campionats del Món d’esquí alpí l’any 2027
 
La Federació Internacional d’Esquí examinarà el dossier presentat i  avaluarà la capacitat del país dels Pirineus per rebre l’esdeveniment més  potent del món de la neu després dels Jocs Olímpics.
El projecte estrena perfil a les xarxes socials, un dels principals aparadors  en la comunicació de la candidatura que se suma al pla estratègic de  promoció als mercats internacionals.

 

Andorra  la  Vella,  dimecres  1  de  setembre de  2021.  Andorra ha entregat  aquesta  setmana,  via  telemàtica, el qüestionari que sol·licita la Federació Internacional d’Esquí (FIS) a tots els candidats  que  figuren en la cursa per demostrar la seva capacitat i vàlua per acollir el segon esdeveniment  més imponent del món de la neu després dels Jocs Olímpics: els Campionats del Món d’esquí alpí  de  l’any  2027. El  document,  treballat  durant  l’últim  any  per  l’oficina tècnica  que  encapçala  el  director general de la candidatura, David Hidalgo, i la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), resol en  158 pàgines  més  de  100  preguntes  de  20 apartats  de  les  diferents  àrees  especialitzades  de  l’organització. 

 

Entre  les  demandes  d’informació  de  la  FIS  hi  ha  el  plantejament  dels  objectius  i  llegat  de  l’esdeveniment  així  com  l’estructura  i  gestió  de  les  curses,  el  pla  de  transports,  l’allotjament,  l’hospitality, la seguretat, la sostenibilitat, els recursos humans i el voluntariat, els serveis mèdics,  les  cerimònies  i  premis,  les  activitats  promocionals,  la  logística  i  cobertura  dels  mitjans  de  comunicació, els drets de màrqueting o el finançament, entre d’altres. 

 

Avui finalitza  el  termini  d’entrega.  A  partir  d’aquí,  els  diferents  experts  i  consellers  de  la  FIS  examinaran  i analitzaran els  dossiers  tècnics  dels aspirants als mundials del  2027 entre els quals també consten l’estació suïssa, Crans Montana, l’alemanya Garmisch-Partenkirchen i la noruega,  Narvik. Un cop rebut el qüestionari, en el marc del congrés FIS de finals de setembre, els candidats  es  reuniran  amb  els  tècnics de  les  diferents  àrees  de  l’ens  internacional  per  avaluar  i  ampliar  la  informació de cada seu. A  finals de maig, la localitat portuguesa de Villamoura acollirà el congrés  anual  de  la  FIS on  els  17  membres  amb  dret  a  vot  de  l’ens  internacional  determinaran la  seu  escollida. 

 

David Hidalgo, màxim responsable del projecte, ha explicat que l’entrega del dossier “és una de les  fites  importants  de  l’any  de  preparació  que  “encarem  amb  molta  il·lusió  i  alhora  amb  màxim  respecte  pels  nostres  rivals. La  candidatura  és  sòlida,  solvent  i  innovadora  des  de  l’òptica  d’aportar idees que fins ara no s’han vist en cap esdeveniment de la FIS. Intentarem que valorin  tots aquests aspectes diferencials. Som un petit país amb una gran candidatura”. 

 

Per  la  seva  part,  el  gerent  de  la  FAE,  Carles  Visa  ha  assegurat  que  és  “un  projecte  estrella  i  és  important que la base d’Andorra s’impregni de competició, que comparteixin dies de competició amb els corredors i que vegin quin és l’objectiu”. I hi ha afegit: “el document presentat és molt  complet, respon amb detall el que demana la FIS. Hem fet la feina bé i hem de seguir lluitant fins  al final. Tot el recorregut viscut fins aquí ha estat ben valorat per la FIS i sobretot pels equips que  han vingut a Andorra”. 

 

La candidatura a les xarxes socials 

Un cop entregat el dossier del qüestionari sol·licitat per la FIS, el projecte de candidatura estrena el  seu compte oficial a les xarxes socials Instagram i Facebook (@andorra2027). També és present a  la plataforma Lindkedin. Aquests canals de comunicació se sumen al pla estratègic de comunicació i  màrqueting com a eines de promoció nacional i de cara als mercats internacionals més influents pel  que fa l’esquí alpí de competició i el turisme de neu. 

 

Els  perfils  recolliran en  forma  de  relat l’actualitat  del  procés  de candidatura així com proposaran  continguts  basats  en  els  conceptes  més  rellevants  del  projecte  i  es  realçaran  els  actius  més  singulars del país dels Pirineus.

 

En el següent enllaç trobareu material informatiu i gràfic: 

https://www.dropbox.com/sh/pyw52ln6qxtqwxn/AACH4KJWab9EXj6l-Gvx1Myba?dl=0

Tags

ANDORRA TEAM
ALIGA SLOPE, EL TARTER